Kategoriarkiv: Reflektion

3D modeller

sattelit

 

Bilden ovan har jag byggt en parabol.

 

kran1

bilden ovan ska föreställa en rivningsmaskin

glassbil

Bilden ovan ska föreställa en glassbil.

Dessa 3D modellerna har bland annats skapats denna veckan.

Den svåraste att komma på ett bra sätt att få ner antal polygoner vad rivningsmaskinen. Innan man kom in i att tänka lågt antal polygoner när man ska skapa 3D modeller. Efter att man hade skapat den så kom man snabbare in i tänkandet å det gick rätt fort för att skapa modeller efter det.

Dock så har vi inte hunnit göra några speciella texturer till våra modeller ännu.

Reflektion

Tänkte jag skulle ta och skriva ner vad man har hunnit göra nu på sista tiden. Både jag och Jonas har jobbat väldigt mycket med våran text på kandidatarbetet. Jonas har jobbat med leveldesign delen och jag har jobbat med karaktärsdesign delen. Mer än detta så har vi börjat prata om våran praktiska del vad vi ska göra. Dock så är vi inte överens ännu så förhoppningsvis får jag hoppas att vi har kommit fram till ett gemensamt beslut tills fredag. Vi ska ha handledning idag kl 10.00 med Pirjo & Jens. Vi hoppas på att de kommer att tycka att texten är helt okej och att det inte är så många ändringar och tillägg som vi behöver göra efter mötet men det får man se när mötet börjar.

Tills att mötet ska starta om en timme så kommer vi att diskutera vår praktiska del. Känns inte så lönt att jobba mer med texten för än efter mötet. Vi har även kommit på några enstaka frågor som vi undrar hur man ska bygga upp texten när det gäller referenser.

Planering för kandidatarbetet

Vi har denna veckan gjort en research på C++ med hjälp av att vi var med på programmeringsettornas föreläsningar och workshops på C++. Vi har varit med alla deras dagar och kommer att vara med dem hela veckan för att förstå oss på C++.

Vi kommer att ha nytta av denna researchen när vi sedan ska börja koda i UDK pga UDK använder sig av C++ men de har också ett extra tillägg som de kallar UnrealScript.

Vi har även jobbat med arbetsplanen som ska vara inlämnad på Torsdag.

Vi hade redan veckan innan börjat med arbetsplanen men under veckans gång så har den ändras väldigt mycket. Inte för än nu tycker vi att vi har kommit på en bra frågeställning som syftar på sådant som vi vill att kandidatarbetet ska innehålla. I början av veckan så var vår frågeställning: Hur kan kunskapen inom programmering och grafik bidra ett lockande mobilspel? Men vi kom fram till att detta skulle begränsa oss pga kandidatarbetet inte skulle innehålla så mycket teori. Vi testade då en annan frågeställning som vi aldrig tyckte redigt om men vi kunde med vår andra frågeställning fråga lärare vad de tyckte var mer rätt att använda sig av. Vår andra frågeställning var: Vad är det som gör att mobilspel lockar folk? Vi testade även Hur kan man få ett mobilspel att bli lockande för spelarna?
Dessa frågeställningar var dåliga på det sättet att man nu skulle mer gjort analyser om hur människor tycker om för spel. Likadant om man går till djupet med frågeställningarna så hade man antagligen kommit in på hur människor tänker. Något som vi inte är intresserade av att kolla upp.

Efter att vi hade kommit fram till allt detta så kom vi på mer passande frågeställningar som:
Hur kan man skapa en tilltalande speldesign?
Vilka metoder kan användas till att skapa en tilltalande speldesign?
Vilka metoder kan användas till att skapa en tilltalande level- och karaktärsdesign?

Efter att vi hade skrivit dessa frågeställningar så testade vi på att få ut nyckelord som skulle se om någon frågeställning var bättre än någon annan.
Del av nyckelorden vi testade var: Designuniversum, speldesign, storydesign, leveldesign & karaktärsdesign.
Designuniversum fick man inte upp något bra. Det kom alternativ som vilket spel skulle du vilja leva i.  Speldesign fick man upp mycket men det var väldigt mycket som vi inte vill kolla upp som man fick med om man använder sig av bara själva speldesign i sina sökningar. Storydesign fick man upp en del men vi kände att om vi skulle ta med detta ordet i vårat frågeställning så skulle det innebära att vi måste ha en djupare story än vad vi har tänkt oss. Vi kom också fram till att om vi tar leveldesign & karaktärsdesign så kommer vi automatisk att få kolla in storydesign men storydesign blir betydligt lösare så att det inte får någon viktig roll i vårat kandidatarbete. Så när vi konstareade att leveldesign & karaktärsdesign var bra ord och det var något vi var intresserade att kolla djupare på så bestämde vi oss för frågeställningen som lyder: Vilka metoder kan användas till att skapa en tilltalande level- och karaktärsdesign?

Vi tror att med den frågeställningen kan vi ta reda på mycket hur man ska designa en level samt hur man ska göra för att få en intressant karaktärsdesign i ett spel.
Vi båda tycker att level- och karaktärsdesign är intressant i den utsträckningen att vi vill veta mer om level- och karaktärsdesign. Vi kommer med hjälp av frågeställningen förmodligen kunna göra ett mer intressant spel än vad spelet hade blivit utan denna frågeställningen.