Anatomi

När det gäller anatomi av manliga eller kvinnliga karaktärer så är munnen på karaktären är en väldigt viktig form.

Ska man skapa en kvinnlig karaktär och karaktären ser mer ut som en manlig karaktär så kan det ha med munnen att göra. För att få en mer kvinnlig karaktär så borde man göra munnen lite mindre än om du gör med en manlig karaktär. Bilden nedan visar samma ansikte. Skillnaderna här är att ansiktet till höger har en mindre fylligare mun medan det vänstra har en större inte så fyllig mun. Den högra ser mer ut som en kvinna och den vänstra ser mer manlig ut. Andra bilden så är det samma manliga bild men en mer färdig kvinnlig huvud.

gubbe1 gubbe2

Formen på huvudet spelar också roll ifall man känner att man inte får sin karaktär att se manlig eller kvinnlig ut. Manens huvud kan man låta vara mer åt rektangulärt håll medan kvinnans kan man låta vara mer åt kvadratiska hållet. Detta har med att göra att kvinnornas huvud är mindre än vad männens huvud är i verkligheten.

Halsen på en kvinna är inte heller lika bred som mannens hals.

En annan viktig del som skiljer sig mellan män och kvinnor åt är att männens käkben syns mer än vad kvinnas käkben gör. Så gör man en kvinna så ska man dra käkbenet mer neråt och inåt och mannens mer upp och utåt. Kvinnan ska vara mer kurvaktig på käkbenet med.

Kvinnors bäcken är bredare än männens. Dock så ska man veta att det som är bredare är precis där benen börjar och inte precis nedanför midjan som många tror. För att få karaktären att se mer kvinnlig så kan man överdriva bäckenet med att göra bäckenet bredare än axlarna är på karaktären. Kör man på riktig realism så är inte bäcken så långt ut. Dock får kvinnan lättare kvinnliga drag om man överdriver den delen. Midjan ska också vara smalare på en kvinna än vad männens midja är.

När det gäller ryggen så ska rumpan vara lite längre ut än vad ryggraden är.

För att veta att man har rätt längd på armarna så kan man testa med att låta armbågen passa in karaktärens midja. För där är brytningen till vidare av handen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>