Mobil begränsningar

Testade en Iphone 4 för att se hur mycket den klarade av. Resultatet var inte precis det vi hade hoppas på. Vi visste att mobiler var dåliga men resultatet var skrämmande. Vi satte ut en figur på 102 tris som fick en fysik så att den kan studsa på marken. Sen testade vi med att göra likadant upp till 30 objekt. Där tog det stop för redan vid 30 objekt så laggade det lite vid slutet.

Vi sökte på problemet och det visade sig mobilen kan klarar mer än 3000 tris. Men då får de inte vara statiska/rörliga objekt. Samt att om man lägga samman flera inte rörliga objekt till ett stort objekt så är det lättare för mobilen att rendera spelet. Detta har med att mobilen bara klarar av runt 100 draw calls. Om det är 100 små objekt så klarar mobilen knappt av att rendera dem, men om du däremot har lagt samman de 100 objekten till ett stort objekt så blir det bara ett draw call för de 100 objekten och det klarar mobilen bättre än att ha 100 små objekt.

När det gäller textureringen av sina objekt, så ska man helst inte ha mer än en eller två texturer om det inte är något jättestort eller jätteviktigt på sitt spel.

Storleken bör inte överstiga 1024 pixlar på sin textur, och är det ingen superviktigt objekt så kan man köra texturerna på 256pixlar. Annars så kan man klarar sig på många ställen med 512 pixlar på sina texturer.

Något annat man måste tänka på är GUI i sitt spel. Knappsymbolerna som man har till mobilen tar mycket prestanda.

http://eat3d.com/udk_mobile

http://answers.unity3d.com/questions/339970/mobile-gui-functionality-performance-questions.html

Om draw calls:

http://forum.unity3d.com/threads/27416-What-are-Draw-calls

För att se hur många Draw calls du har i Unity så kan du kolla på bilden här:

http://imageshack.us/photo/my-images/11/screencapture18.jpg/

Optimering av draw calls:

http://answers.unity3d.com/questions/14578/whats-the-best-way-to-reduce-draw-calls.html

http://docs.unity3d.com/Documentation/Manual/DrawCallBatching.html

http://u3d.as/content/purdyjo/draw-call-minimizer/2FW

http://www.youtube.com/watch?v=3zpnqEXAR94

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>