Planering för kandidatarbetet

Vi har denna veckan gjort en research på C++ med hjälp av att vi var med på programmeringsettornas föreläsningar och workshops på C++. Vi har varit med alla deras dagar och kommer att vara med dem hela veckan för att förstå oss på C++.

Vi kommer att ha nytta av denna researchen när vi sedan ska börja koda i UDK pga UDK använder sig av C++ men de har också ett extra tillägg som de kallar UnrealScript.

Vi har även jobbat med arbetsplanen som ska vara inlämnad på Torsdag.

Vi hade redan veckan innan börjat med arbetsplanen men under veckans gång så har den ändras väldigt mycket. Inte för än nu tycker vi att vi har kommit på en bra frågeställning som syftar på sådant som vi vill att kandidatarbetet ska innehålla. I början av veckan så var vår frågeställning: Hur kan kunskapen inom programmering och grafik bidra ett lockande mobilspel? Men vi kom fram till att detta skulle begränsa oss pga kandidatarbetet inte skulle innehålla så mycket teori. Vi testade då en annan frågeställning som vi aldrig tyckte redigt om men vi kunde med vår andra frågeställning fråga lärare vad de tyckte var mer rätt att använda sig av. Vår andra frågeställning var: Vad är det som gör att mobilspel lockar folk? Vi testade även Hur kan man få ett mobilspel att bli lockande för spelarna?
Dessa frågeställningar var dåliga på det sättet att man nu skulle mer gjort analyser om hur människor tycker om för spel. Likadant om man går till djupet med frågeställningarna så hade man antagligen kommit in på hur människor tänker. Något som vi inte är intresserade av att kolla upp.

Efter att vi hade kommit fram till allt detta så kom vi på mer passande frågeställningar som:
Hur kan man skapa en tilltalande speldesign?
Vilka metoder kan användas till att skapa en tilltalande speldesign?
Vilka metoder kan användas till att skapa en tilltalande level- och karaktärsdesign?

Efter att vi hade skrivit dessa frågeställningar så testade vi på att få ut nyckelord som skulle se om någon frågeställning var bättre än någon annan.
Del av nyckelorden vi testade var: Designuniversum, speldesign, storydesign, leveldesign & karaktärsdesign.
Designuniversum fick man inte upp något bra. Det kom alternativ som vilket spel skulle du vilja leva i.  Speldesign fick man upp mycket men det var väldigt mycket som vi inte vill kolla upp som man fick med om man använder sig av bara själva speldesign i sina sökningar. Storydesign fick man upp en del men vi kände att om vi skulle ta med detta ordet i vårat frågeställning så skulle det innebära att vi måste ha en djupare story än vad vi har tänkt oss. Vi kom också fram till att om vi tar leveldesign & karaktärsdesign så kommer vi automatisk att få kolla in storydesign men storydesign blir betydligt lösare så att det inte får någon viktig roll i vårat kandidatarbete. Så när vi konstareade att leveldesign & karaktärsdesign var bra ord och det var något vi var intresserade att kolla djupare på så bestämde vi oss för frågeställningen som lyder: Vilka metoder kan användas till att skapa en tilltalande level- och karaktärsdesign?

Vi tror att med den frågeställningen kan vi ta reda på mycket hur man ska designa en level samt hur man ska göra för att få en intressant karaktärsdesign i ett spel.
Vi båda tycker att level- och karaktärsdesign är intressant i den utsträckningen att vi vill veta mer om level- och karaktärsdesign. Vi kommer med hjälp av frågeställningen förmodligen kunna göra ett mer intressant spel än vad spelet hade blivit utan denna frågeställningen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>