Karaktärsdesign

På sidan https://tutsplus.com har den en tutroials om karaktärsdesign. På den tutorials så tar de upp bra information om vad som kännetecknar en bra design och vad man ska tänka på när man gör en karaktär.

De tar bland annat upp i andra tutorialsen på runt 5min in att beroende på hur du gör karaktären så kommer olika människor att tycka att karaktären är tilltalande.

Om du försöker locka till dig ”barn” så tycker barn om enkla & lätt-kännbara former. Barn tycker även om lätt-kännbara färger. Även om barn gillar enkla former ska man ändå tänka på att det ska kunna finnas ett skelett på karaktären du skapar. Så även om man kör med lätta former så ska man kunna se drag och förståelse inom anatomi. Formerna ska kunna förmedla hur karaktären rör sig. Formerna ska också göra så att de ser ut som att karaktären kan se ”verklig” ut. Med verklig menar jag att karaktären ska ha sina mänskliga/djuriska drag.

Ungdomar brukar tycka om mer grova drag och detaljer.

Men man ska också ha klart för sig att beroende på vilken typ av människor som man vill ”locka” tilltala så måste man tänka på vilken sorts grafik karaktären ska ha. Den grafiska stilen kan göra skillnad från katastrof till perfektion beroende på vilken målgrupp karaktären ska vara till. Så innan man börjar göra en karaktär så ska man veta vilken typ av människor man har tänkt locka fram med hjälp av karaktären och veta vilken stil som lockar den typen av människor.

En bra sak att ha på alla sina karaktärer som man skapar eller tänker skapar är att ha en dominant massa av något slag som man kan förknippa sig sin karaktär med. Med dominant massa menar jag tex att karaktären massa kan vara en triangel liknade kropp eller ett nästan rakt sträck som kropp. Det är sådant som är en dominant massa på sina karaktäre.
Skulle man nu inte bry sig om att bara ha ett fåtal massor utan flera stycken massor så kan det skapa så att fokusen försvinner helt från karaktären. Det finns då för mycket former på karaktären som gör att karaktären inte blir lätt att identifiera sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>